Skip to main content

UNDERHÅLLSMÅLNING

En underhållsmålning förlänger hållbarheten på era fönster om det utförs innan röta och fukt trängt in i träet. Kontakta oss specialister för att få era fönster besiktade så ni vet om det är fråga om en underhållsmålning eller fönsterrenovering!

Vi arbetar med miljövänliga och hållbara färger som står emot hårt slitage som väder och vind.

Det är viktigt att få en professionell bedömning om vilken behandling som behöver utföras så låt oss se över dina fönster. Då vi vet om det är fråga om en fönstermålning eller fönsterrenovering.

Garanti

Alla våra kunder får 5-års garanti efter utfört arbete

Erfarenhet

Vi genomför snabba och kvalitativa fönsterrenoveringar

Kapacitet

Vi har hjälpt över 400 kunder i Stockholmsområdet

Kvalitet

Vi är ett auktoriserat fönsterunderhållsföretag

Underhållsmåla med jämna mellanrum

Förläng hållbarheten

Att underhållsmåla innan det uppstår större skador på fönstrets bågar och karmar är viktigt för att förlänga hållbarheten. Efter en fönsterrenovering kommer vi tillbaka till er för att underhållsmåla om ni önskar. Genom att underhållsmåla kan vi förlänga hållbarheten på era fönster med ytterligare år.

En underhållsmålning görs på plats hos er till skillnad mot en större omfattande fönsterrenovering där större delen av arbetet görs i vår egen verkstad med era fönsterbågar.

Jag fick ett väldigt bra intryck av Gusten Persson Fönsterteknik redan från dag ett då vi hade ett litet fikamöte hemma hos mig och gick igenom arbetsplanen. Tydlig information lämnades i brevlådor samt sattes upp i trapphuset innan och under arbetets gång. Väldigt trevliga och tillmötesgående killar som skötte sig utmärkt. Vi är alla i föreningen väldigt nöjda med slutresultatet.

Sebastian OlofssonBRF Mandelbrödet

Gusten Persson Fönsterteknik har varit väldigt angelägna om att beställaren var nöjd med resultatet på utförandet och med dokumentationen. Företaget var mycket vänliga, korrekta och hjälpsamma i mötet med hyresgästerna. Efter senaste renoveringsprojektet har lovord från hyresgästerna inkommit. Den entreprenaden handlade om en renovering av fönster från 1890-talet. Resultatet är fantastiskt, de ser ut som nya igen.

Einar Mattson

Gusten Persson Fönsterteknik hjälpte oss att renovera våra fönster och jag kan starkt rekommendera denna fönsterfirma. Blev mycket nöjd över resultatet och hur effektivt samarbetet var.

Anders P.Privatperson

Vanliga frågor:

Hur går det till när vi anlitar er vid en fönsterrenovering?

 1. Vi bokar ett möte och träffas på plats och går igenom samtliga fönster och dokumenterar vad som behöver åtgärdas.
 2. Efter vårt möte skickas en offert tillsammans med tidplan. Efter godkännande sätter vi igång med vårt arbete och börjar med att täcka fönsterbänkar och golv där vi kommer arbeta. Avisering tillsammans med tidplan sätts upp i trapphuset för allas information.
 3. Fönsterbågarnas gånglägesfunktion justeras och fönsterna delas där ytterbågen tas ner och transporteras till vår verkstad för renovering. Innerbågen sitter kvar på sin plats och detta innebär att du fortfarande kan stänga dina fönster. I samband med detta monteras fönsterskydd för säkerhet och väder.
 4. På plats slipas och rengörs karmarna och eventuella skador såsom rötskador dokumenteras och meddelas till beställaren och hanteras om det så godkänns för åtgärd. Justering av innerbågar och beslag samt tätning utförs därefter.
 5. Samtidigt som arbetet utförs hos er så arbetar vi på vår verkstad och rengör fönstrets ytterbåge och karm från gammal färg och kitt. Sedan finslipas träet samt eventuellt rötskadat trä repareras med nytt kärnvirke.
 6. Alla ytterbågar som renoveras målas i vår verkstad som är en sluten miljö. När fönsterna ska ytbehandlas sker detta med en genomtänkt torkprocess där varken solljus eller fukt kan skada träet.
 7. Träet oljas inför grundmålning. Fönstren kittas. Toppförsegling av mellansida för att förebygga inträngning av fukt.
 8. Byte av fönsterglas om detta är överenskommet. Fönstren rengörs och fönsterglas putsas. Nya tätningslister monteras alltid för att förhindra värmeläckage.
 9. När era fönster är klara körs de tillbaka och monteras igen. Stängningsbeslagen kontrolleras och justeras vid behov. Tätningslister monteras för att motverka drag och värmeförluster.
 10. Efter avslutat arbete utförs noggranna egenkontroller steg för steg. Eventuella skador såsom trasigt fönsterglas och andra skador dokumenteras.
 11. Vi lämnar en garanti till er på 5 år efter utförd renovering.

Hur lång tid brukar en fönsterrenovering ta?

Varje lägenhet vid en fönsterrenovering brukar beröras under cirka 2-3 veckor.

Under projektets gång ser vi alltid till att meddela beställaren om något oförutsett sker och om vi behöver justera tidplanen. Tidplanen kommer sitta upp på plats i fastigheten så alla är informerade.

Varför rekommenderas vi att renovera gamla fönster istället för att byta ut dem helt?

Äldre fönster är tillverkade trä som kallas kärnvirke. Detta virke är otroligt slittåligt och hållbart- livslängden är flera hundra år. Inget som moderna fönster kan mäta sig med. Oftast är moderna fönster tillverkade i plåt som med tiden rostar och behöver bytas ut tidigare än vad ett fönster med kärnvirke behöver göra. Detta blir oftast både mer kostsamt, slöseri med resurser, har en dålig inverkan på miljön och sällan lika snyggt som gamla fönster av kärnvirke.

En annan aspekt som många inte känner till är att ljusinsläppet bevaras om ni låter de gamla fönsterna renoveras istället för att byta ut till helt nya fönster. Anledningen är att nya fönster sätts ofta in i den gamla karmen och då minskas fönsteröppningen med cirka 8-10 cm från alla håll.

Hur vet jag att det är fråga om en fönstermålning eller fönsterrenovering?

Om färgen har lossnat på karmar och bågar då är det troligen fråga om en underhållsmålning. Ser man att fönsterkittet släppt eller att det är sprickor i virket då är fönsterna i behov av en renovering. Alltid väl på plats hos er gör vi en professionell bedömning och ger våra rekommendationer efter vad vi ser behöver åtgärdas.

Vad för extra kostnader bör jag känna till vid en fönsterrenovering som kan uppstå under projektets gång?

Vi lämnar ett fastpris på renovering av era fönster, ut över det så kan det tillkomma extrakostnader för att byta ut rötskadat virke som kan uppdagas när vi börjar slipa bort färgen på era fönster.

Man bör i normalfallet räkna med att kostnaden för reparation av rötskadat virke kan bli cirka 20-30% av det offererade priset. Vi fotodokumenterar alla rötskador och redovisar dessa och kostnaderna till beställaren.

KONTAKTFORMULÄR

Frågor eller boka ett möte för prisförslag?